docenten Team

Bij deze stellen we ons docenten team aan jullie voor.

Charlie Geenen Pitboel Art SchoolCharlie Geenen | Artistiek leider en Docent Theater
Charlie Geenen is afgestudeerd als docerend theatermaker aan de Academie voor Theater in Tilburg. In 2017 is zij begonnen als theaterdocent en regisseuse bij Pitboel Art School. Sinds 2018 is zij hier tevens werkzaam als artistiek leider. Daarnaast werkt ze als Cultuurcoach op de afdeling cultuureducatie van de gemeente Maastricht. Ze heeft ervaring met verschillende doelgroepen. Zo werkt ze dit jaar bij Pitboel Art School weer met kinderen (Toneellesklas 10+), jongeren (Toneellesklas 15+) en volwassenen (Productieklas Toneel 18+). Als theatermaker heeft zij meerdere nominaties en prijzen voor ā€˜Meest opvallende jeugdtheatervoorstellingā€™ bij het LFA op haar naam staan. Als docerend theatermaker vindt zij het belangrijk om te werken vanuit de speler. Theater maak je immers samen, een gevoel wat duidelijk te zien is in Charlieā€™s werkproces. Ze stimuleert de spelers om zichzelf als spelende maker en makende speler te ontwikkelen, waarbij ze samen de grenzen van herkenbare situaties opzoeken. Haar voorstellingen zijn energiek, ritmisch en bevatten voor zowel de speler als het publiek een lach en een traan.

Gabrielle Logister Pitboel Art SchoolGabrielle Logister | Docent Theater
Gabrielle Logister is afgestudeerd als docerend theatermaker aan de Academie voor Theater in Tilburg. Dit deed zij met haar voorstelling PARKA waarmee zij genomineerd werd voor de Entreeprijs van Theaterfestival Boulevard. Sinds 2019 is Gabrielle werkzaam bij Pitboel Art School, waar zij lesgeeft aan verschillende klassen (Toneellesklas 4+, Toneellesklas 7+, Toneellesklas 12+ en Productieklas toneel 30+). Tevens regisseert Gabrielle ook buiten Pitboel. Zo stond in 2019 de regie voor de muzikale voorstelling Er Was Eensā€¦ van componist Jan van der Roost onder haar leiding. Als regisseur en docent werkt Gabrielle graag vanuit humor. Zij gelooft dat humor de kracht tot verbinding is en onderwerpen die wij normaliter liever uit de weggaan, bespreekbaar maakt. Gabrielle heeft een grote fascinatie voor de mens. De mens staat dan ook centraal in haar voorstellingen. Ze werkt rondom themaā€™s als het individu versus de groep, communicatie, gedrag en schaamte. Haar voorstellingen zijn van vlees en bloed. Ze geeft les vanuit een spelersblik en doorziet de ontwikkeling van de speler en zijn of haar personage. Haar sensitiviteit voor communicatie en gedrag zorgt ervoor dat ze ziet wat elke speler individueel nodig heeft.

Stans Bertrand Pitboel Art SchoolStans Bertrand | Docent Theater
Stans Bertrand is afgestudeerd als docerend theatermaker aan de Academie voor Theater in Tilburg. Op het Arcus College in Heerlen heeft zij de opleiding Kunst, Theater en Media afgerond. Sinds 2018 in Stans werkzaam als theaterdocent en regisseuse bij Pitboel Art School. Dit jaar maakt zij een voorstelling met de Toneellesklas 18+ en Productieklas Toneel 12+. Daarnaast werkt Stans voor andere jeugdtheaterscholen en is ze werkzaam als theaterdocent op een basisschool in Amsterdam. Stans is geboren in Nuth en theater werd er met de paplepel in gegoten. Daar werd al vroeg de liefde voor theater ontwikkelt. Als theatermaker en docent vindt zij het belangrijk dat spelers zich op hun gemak voelen. Dat ze zich veilig voelen en dat ze zich kunnen uitdrukken op het toneel. Stans vindt het leuk om zelf te acteren, haar eigen spelplezier wil ze graag overbrengen op haar spelers.

Evelien Leschot-Luiten Pitboel Art SchoolEvelien Leschot-Luiten | Docent Musical
Evelien Leschot-Luiten studeerde muziektheater aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam met een minor muziekeducatie. Zelf op het podium staan was echter niks voor Evelien. Daarom geeft ze al sinds haar afstuderen in 2012 les in zang, toneel en musical op verschillende locaties. Sinds 2015 is zij werkzaam bij Pitboel Art School. Dit jaar verzorgt ze de toneellessen bij alle musicalklassen van 6+ t/m 15+ en bij Productieklas Musical 12+ en Productieklas Musical 15+. Met die laatste groep won ze in 2019 het Muulke voor ā€˜Meest Opvallende Jeugdvoorstellingā€™, uitgereikt door het LFA . Naast haar werk bij Pitboel Art School heeft Evelien een eigen school in Urmond en regisseert ze musicals in Veldhoven. In haar lessen wil Evelien graag werken vanuit het talent en de kwaliteiten van een leerling. Musical is daar het ultieme vak voor, omdat je het talent voor dans bijvoorbeeld kunt inzetten om een betere acteur te worden. Of je kunt je acteertalent gebruiken om beter te leren zingen.Ā  Als theatermaker is Evelien altijd op zoek naar de manier waarop de verschillende disciplines elkaar optimaal kunnen versterken.

Florence joosten Pitboel Art SchoolFlorence Joosten | Docent Zang
Florence Joosten is afgestudeerd als muziekdocent aan het conservatorium in Maastricht. Sinds 2019 werkt ze als zangdocente bij Pitboel Art School. Dit jaar geeft ze zangles aan alle musicallesklassen van 6+ t/m 15+ en aan Productieklas Musical 12+ en Productie Musical 15+. Van jongs af aan is zij al gepassioneerd door muziek. Ze begon haar muzikale carriĆØre aan de muziekacademie in Gellik, waar ze piano volgde. Ze verlangde ernaar om ook tijdens de schooluren bezig te zijn met muziek en dus zette ze haar middelbare schooljaren verder op de kunsthumaniora in Hasselt. Tijdens haar studie aan het conservatorium profileerde ze zichzelf in een all-female band genaamd ā€˜Aurora Borealisā€™, waarmee ze regelmatig optrad. Na haar studies is Florence meteen begonnen in het werkveld. Naast haar werk bij Pitboel Art School geeft ze les op een middelbare school, waar ze het vak koorzang geeft en is ze dirigente van een popkoor. In haar lessen vindt zij het belangrijk dat kinderen in een veilige omgeving kunnen zingen, waar het plezier om samen te zingen extra versterkt wordt. De keuze van muziekstukken wordt altijd aangepast op de leefwereld van de kinderen, waarbij er zowel hedendaagse pop- als musicalnummer gezongen worden. De kinderen leren de beginselen van de juiste zangtechnieken, ze leren zingen met expressie en ontdekken de basis van meerstemmige koorzang.

Jasmijn Grooten Pitboel Art SchoolJasmijn Grooten | Docent Dans
Jasmijn Grooten is afgestudeerd als danser en allround dansdocent aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem. Sindsdien geeft zij les in klassiek ballet, moderne dans, jazz dans en musical dans aan alle leeftijden, van peuters tot senioren en alle leeftijden daartussen. Sinds 2017 werkt Jasmijn als dansdocent bij Pitboel Art School, als onderdeel van de musicallessen of als zelfstandig vak. Dit jaar geeft ze les en maakt ze choreografieĆ«n met alle musicallesklassen van 6+ t/m 15+. Als danschoreografe werkt ze dit jaar met Productieklas Musical 12+ en Productieklas Musical 15+. In Jasmijn’s lessen is geen plaats voor schaamte of bescheidenheid. Ze is er van overtuigd dat iedereen kan dansen. Haar uitgangspunt is dat elke leerling met de juiste begeleiding en genoeg positieve aanmoediging plezier kan beleven aan dans.

Pitboel Art School is gevestigd in Pitboel Theater. Direct inschrijven klik hier.Ā 

Toneelles of musicalles volg je natuurlijk bij Pitboel Art School!Ā  Toneelles Sittard.
Wil je direct inschrijven, volg dan deze link. Pitboel Art School is gevestigd in Pitboel Theater.