docenten Team

Bij deze stellen we ons docenten team aan jullie voor.

Gabrielle Logister | Artistiek Leider en Docent Theater
gabrielle logister artistiek leider & docent Pitboel Art SchoolGabrielle is in 2018 afgestudeerd als docerend theatermaker aan de Academie voor Theater in Tilburg. Dit deed zij met haar voorstelling PARKA waarmee zij genomineerd werd voor de Entreeprijs van Theaterfestival Boulevard.

Sinds 2019 is Gabrielle werkzaam bij Pitboel Art School, waar zij lesgeeft aan verschillende les- en productieklassen. Sinds 2022 is Gabrielle ook werkzaam als artistiek leider van de Art School.

Tevens regisseert en doceert Gabrielle ook buiten Pitboel. Zo stond in 2019 de regie voor de muzikale voorstelling Er Was Eens… van componist Jan van der Roost onder haar leiding en verzorgt zij o.a. de theaterlessen op een AZC-School met als doel het de kinderen aanleren van de Nederlandse taal.

Als regisseur en docent werkt Gabrielle graag vanuit humor. Zij gelooft dat humor de kracht tot verbinding is en onderwerpen die wij normaliter liever uit de weg gaan, bespreekbaar maakt. Gabrielle heeft een grote fascinatie voor de mens. De mens staat dan ook centraal in haar voorstellingen. Ze werkt rondom thema’s als het individu versus de groep, communicatie, gedrag en schaamte. Haar voorstellingen zijn van vlees en bloed. Ze geeft les vanuit een spelersblik en doorziet de ontwikkeling van de speler en zijn of haar personage. Haar sensitiviteit voor communicatie en gedrag zorgt ervoor dat ze ziet wat elke speler individueel nodig heeft.

Peggy Lebens | Docent Theater
Peggy Lebens docent pitboel art schoolPeggy Lebens is zowel afgestudeerd aan de Pabo in Sittard met specialisatie kind & toneel als aan de Academie voor Theater in Tilburg. In 2003 is zij als speler begonnen bij Pitboel en heeft ze meegespeeld in verschillende voorstellingen en theateracts. Als docerend theatermaker is ze jarenlang werkzaam geweest binnen het onderwijs en binnen verschillende jeugdtheaterscholen en toneelgroepen in Zuid-Limburg, waaronder ook Pitboel Art School.

In haar carrière als theatermaker heeft zij diverse nominaties en toneelprijzen voor haar voorstellingen in ontvangst mogen nemen. Zo werd o.a. haar voorstelling RUIS genomineerd voor de Entreeprijs van Theaterfestival Boulevard en heeft haar voorstelling BRANDEN de LFA prijs voor ‘Beste jeugdtheatervoorstelling’ gekregen.

Ze heeft ruimschoots ervaring met alle leeftijdsgroepen, van 4 jaar t/m 80+ jaar en is enkele jaren eigenaar, zakelijk- en artistiek leider geweest van jeugdtheaterschool KIEK. Omdat haar grootste passie toch het theatermaken zelf is, begint ze vanaf september 2022 opnieuw bij Pitboel Art School. Hier gaat ze aan de slag met toneellesklas 6+, toneellesklas 15+, toneellesklas 18+ en werkt ze als docent theater binnen het docententeam van de musicalafdeling.

Haar ervaring en kleurenpallet als regisseur/theatermaker is breed. Zo regisseert ze bijvoorbeeld met net zoveel liefde een bestaande klucht als een tragedie. Daarnaast schrijft ze haar eigen toneelteksten, die steeds opnieuw ontstaan vanuit een onderzoek, in samenwerking met de spelers op de vloer. Als onderzoek bron heeft Peggy een voorkeur voor grote thema’s (tijd, liefde, mensheid, etc.). De kracht van haar werk is dat zij deze grote thema’s weet te transformeren naar gelaagde personages die hun innerlijke wereld met het publiek delen, wat vaak een lach, een traan en gevoel van herkenning bij de kijker teweegbrengt.

Jean Ramaekers I Docent Theater

foto Jean

Jean Ramaekers is in 2021 afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Hiervoor heeft hij nog een MBO tot acteur gevolgd op het Vista College in Heerlen. Momenteel studeert hij op de parttime opleiding docent/regie van de Toneelacademie Maastricht. Jean is een creatieve duizendpoot die zijn werkzaamheden graag afwisselt in de werelden van theater en film.
De ene dag geeft hij les aan een groep enthousiaste jongeren, de volgende monteert hij aan zijn nieuwe kortfilm en de dag daarna schrijft hij aan een voorstelling voor een lokale toneel vereniging. In deze afwisselende werkzaamheden kan zijn onstuimige creatieve geest rust vinden. De geschiedenis van de wereld is hier in een onuitputtelijke bron van inspiratie. De gekste verhalen die verzin je niet, die zijn gewoon echt gebeurd! In het verleden of wellicht in de levens van de spelersgroep. Dat is dus bijna altijd een uitgangspunt in het werk van Jean.
Hiermee probeert hij zowel de spelers als zijn publiek te verleiden mee te gaan in een gedeelde fantasie die de buitenwereld doet vergeten.
Een docent schreef ooit over hem: ‘Jean nodigt je uit om in een gammel bootje vol gaten te stappen. 
Hij verzekerd je dat het goed komt, ook al weet hij niet precies waar hij heen gaat. 
Maar de reis is vol avontuur en het risico altijd waard.’

Imke Driessen | Docent Zang
imke driessen docent pitboel art schoolImke is in 2022 afgestudeerd als muziekdocent aan het conservatorium in Maastricht. Van kleins af aan is zij al met muziek bezig en wil dan ook zoveel mogelijk instrumenten ontdekken. Waar zij op 9-jarige leeftijd begon met klarinet spelen, is daar later ook piano, gitaar en zang bijgekomen. De stem heeft Imke altijd al gefascineerd, het is een instrument dat iedereen altijd bij zich draagt!

Tijdens haar studie begon Imke met het geven van piano-, gitaar- en zanglessen. Tevens geeft zij hiernaast ook muzieklessen op diverse basisscholen.

Om te durven zingen heb je veel moed nodig. In de lessen van Imke staat daarom een veiligheid en kracht centraal, waarbij ieder kind zich durft te laten horen en er een groepssfeer ontstaat waarbij iedereen elkaar support. Zo wordt het plezier om samen te zingen extra groot!

De keuze van muziekstukken wordt altijd aangepast op de leefwereld van de kinderen, waarbij er zowel hedendaagse pop- als musicalnummers gezongen worden. De kinderen leren de beginselen van de juiste zangtechnieken, ze leren zingen met expressie en ontdekken de basis van meerstemmige koorzang.

Chiara Schmetz | Docent Dans
Chiara Schmetz docent pitboel art schoolDe passie voor dans is bij Chiara als 6-jarig meisje ontstaan. Ze begon met het volgen van danslessen op een lokale dansschool, waarna zij een jaar later meedanste in een wedstrijdteam waarmee zij zes jaar lang verscheidene prijzen won.

Tijdens haar middelbareschooltijd volgde Chiara de vooropleiding dans in Maastricht. In 2018 studeerde zij af als docent dans aan Codarts Hogeschool Voor De Kunsten in Rotterdam. Sindsdien is Chiara actief als dansdocent in heel Zuid-Limburg en geeft zij les aan verschillende leeftijdsgroepen.

Chiara houdt van variatie en doceert dan ook veel verschillende soorten dans. Peuterdans, ballet, hiphop, zumba en musicaldans zijn daar een paar voorbeelden van. Ze vindt het heerlijk om haar passie voor dans over te dragen aan al haar leerlingen.

Daarnaast is Chiara in 2022 afgestudeerd aan de pabo en staat zij twee dagen per week als leerkracht voor de klas op een basisschool in Geleen.

Pitboel Art School is gevestigd in Pitboel Theater. Direct inschrijven klik hier

Toneelles of musicalles volg je natuurlijk bij Pitboel Art School!  Toneelles Sittard.
Wil je direct inschrijven, volg dan deze link. Pitboel Art School is gevestigd in Pitboel Theater.