Wie zijn wij?

PITBOEL ART SCHOOL

Pitboel Art School is een ontmoetingsplek waar kinderen, jongeren en volwassenen vaardigheden leren en ontwikkelen op het gebied van theater of musical. Er wordt een meerjarig lestraject aangeboden die de kwaliteiten en mogelijkheden van de leerlingen verder ontwikkelt. Het is een veilige plek waar iedereen zich thuis voelt. Een plek waar kinderen, jongeren en volwassenen kunnen experimenteren, ontwikkelen, spelen, plezier hebben. Een plek waar ze met elkaar mooie culturele producten maken.

HET DOCENTEN TEAM VAN DE ART SCHOOL

Bij Pitboel Art School werken docenten met verschillende opleidingsachtergronden. Ze hebben een afgeronde opleiding in toneel, dans, muziektheater en zang. De diversiteit van de docenten zorgt voor een gevarieerd lesprogramma, waardoor meerdere kwaliteiten van de leerlingen worden aangesproken.
Naast onze vaste docenten maken wij regelmatig gebruik van gastdocenten. Het vaste docenten team voor het seizoen 2022-2023 bestaat uit 4 docenten.

VRIJWILLIGERS TEAM

Naast het docenten team zijn er een 30 tal medewerkers actief om de school en het theater draaiende te houden. Er zijn diverse teams die wekelijks vrijwilligerswerk verrichten in onderhoud van ons pand, techniek bij voorstellingen, bardiensten, schoonmaak van het pand, de PR voor voorstellingen en de school , de programmering van muziek, cabaret en toneel uitvoeringen en de acteurs van onze eigen Pien, Puk en Co kindervoorstellingen.

ONZE RUIMTES

Pitboel Art School is gehuisvest in het Pitboel Theater. Het theater op de hoek Eisenhowerstraat en Montgomerystraat in de wijk Limbrichterveld te Sittard.

Bij binnenkomst kom je als bezoeker direct in onze gezellig theatercafé. Bij voorstellingen doet dit dienst als café. Door de week bij lessen als verblijf plek voor leerlingen voor en na hun lessen en ouders. Wij hebben een gast WIFI account voor u ter beschikking, onze koffie is over heerlijk en de sfeer is perfect.

In de zomer maanden doet onze tuin zijn werk doordat ook deze bijzonder sfeervol is ingericht.

We beschikken over een kleine theaterzaal met 67 zitplaatsen en een repetitieruimte die ook als theater is ingericht. In beide ruimtes vinden de lessen plaats. Qua techniek in de theaterzaal mogen we niet klagen, we maken namelijk gebruik van de nieuwste apparatuur dat door een deskundig team van technische mensen wordt bediend.

Voor artiesten en zanglessen hebben we de beschikking over een artiestenruimte.

Verder zijn er nog twee opslag zolders voor basis kostuums en rekwisieten en hebben we een kleine werkplaats, wasruimte en een kantoor.

Toneelles of musicalles volg je natuurlijk bij Pitboel Art School!

Direct inschrijven voor een lesklas bij Pitboel Art School? volg deze link.
Pitboel Art School is gevestigd in Pitboel Theater.